Posts with Tag ‘sähkötupakka’

Sähkötupakka sekä tupakoinnin lopettaminen

Matkailu- sekä ravintola-alan etujärjestö MaRa onkin suosittanut, että ravitsemusliikkeet laatisivat toimipaikkakohtaisen linjauksen säkötupakan käytöstä. Onko todellakin sikäli, jotta sähkötupakka on valtiovallan elikkä lainsäätäjien sekä terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuten tavallinen tupakointi? Vai voisiko kyse olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia vaikka vuositasolla.

Sähkötupakka ja röökaamisen lopettaminen

Vaikka sähkötupakointi näköisversioi todellista röökaamista, tätä ei kummiskaan polteta. Kun tankki onkin asennettu ja koko vekotin kasassa saat aloitta käyttämisen. Virallisesti sähkötupakan turvallisuutta ei olla nykyään pystytty todistamaan. Sähkötupakkaa imettäessä tulle tapaisia, jonka mieltää erehdyttävästi savua, vaan ei haise pahalle.

Paketista otettu ja valmiiksi täytetty isomman kokoluokan ampulli kestää normaalisti n. Jokainen sähkötupakka jota markkinoilla kaupataan koostuvat kolmesta osasta, mistä pienin määrä onkin yleensä ottaen ampulli, tän päästä käy lämmityselementti, ja varsinaisen savukkeen suurimman osan muodostavat akku sekä led-valo. Etenkin nikotiinittoman sähkötupakan samettinen vesihöyry on todella miellyttävä ja jospa vesihöyry höystetään esimerkiksi karamellilla, voi haise hyvinkin tyttömäinen.

Paketit sisältävät käyttöohjeet, vaan saat reippaan pärjätä sähkötupakan kokoamisesta ilman ohjeitakin. Täyttönesteitä onkin normaalisti kahta erilaista. Sähkötupakassa onkin propyleeniglykolin lisäksi myös ainakin dietyleeniglykolia, nitrosamineja ja pah-yhdisteitä joten vastaavia aineita kuten tupakassakin.

Tämän vaatimuksen oli jo aiemmin hyväksynyt Kölnin hallinto-oikeus ja korkein hallinto-oikeus myöskin hyväksyi päätöksen. Sähkötupakka näköisversioi muodoltaan oikeaa kessua, eli mainonnan osalta tupakkalaki koskee myöskin sähkötupakkaa. Sähkötupakka ei ole tupakkalain mukainen tupakkatuote, eikä tupakkalain tupakointikiellot noin ollen päde Sähkötupakan  käyttöön.

Onko sähkötupakka haitallinen?

Suuri määrä tilaa silti myös nikotiinia sisällään pitäviä sähkötupakan nesteitä ulkomailta myös ETA-alueen ulkopuolelta ja sellainen kansalaistottelemattomuus on ainoastaan hyvä asia: sähkötupakka sekä nikotiinia sisältävät nestepatruunat ovat auttaneet monia pääsemään eroon hengenvaarallisesta tupakoinnista, elikkä perusteet rajoituksille ovatkin järjenvastaisia.

Sähkötupakka

Sähkötupakka sopii jokaiselle vakituisille sekä satunnaisille tupakoitsijoille, jotka toivovat jälkeen eroon tupakasta. Se onkin ainoa tupakoinnin lopettamiseen kehitetty apuväline, jonka jelppii myös psykologisen- ja tapariippuvuuden aiheuttamiin oireisiin.

Sähkötupakan kautta saat myös helposti vähentää nikotiiniannostasi portaittain ja välttää pahat vieroitusoireet tai voit jatkaa nikotiinin käyttöä turvallisemmin, ilman tuhansia ylimääräisiä kemikaaleja. Eikö sinunkin olisi aika jo siirtyä vanhasta sekä hengenvaarallisesta perinteisestä syöpäkääryleistä, uuteen terveellisempään vaihtoehtoon?

Sähkötupakka käy ajan mittaan hyvinkin merkittävästi edullisemmaksi kuten perinteinen polttaminen. Sähkötupakan aloituspakkauksia, jotka sisältävät kaiken tarvittavan, kaupataan 15 eurosta 50 dollarin hintaan mallista sekä ostopaikasta riippuen. Aina ei kannata ostaa kaikkein halvinta sähkötupakkaa, jotta laadukkaampi härpäke onkin mukavampi käytännössä sekä todennäköisesti kestää pidempään.

Sähkötupakka ei itseasiassa ole tupakkatuote, se ei sisällä syöpäkäärylettä. Katsotaan tässä nyt kuitenkin hieman käyttämisen perusteita. Sähkötupakan Akku: Aloituspakkauksen mukana käy luonnollisestikin akkulaturi jolla voit ladata sähkötupakkasi akkuun virtaa. Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan että annat akun latautua näin kymmenisen tuntia, vain tulevaisuudessa akun lataus kestää parista kolmeen tuntia.

Sähkötupakka siis toimii ”yllättäen” sähköllä. Yksi akku voi kestää mallista sekä käyttämisen määrästä riippuen useista tunneista yleensä useisiin päiviin. Lataus tapahtuu irrottamalla akku muista osista sekä kiinnittämällä tämä laturiin. Lataus kestää normisti muutamia tunteja eli onkin hyvä hommata akkuja useampia jottei tule hätä latauksen aikana.